''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Waarom je een koffiemaler nodig hebt

Waarom je een koffiemaler nodig hebt

Om een lekkere bak koffie te zetten heb je natuurlijk gemalen koffie nodig. Laat jij je koffie al voor je malen in de winkel of heb je zelf een koffiemaler thuis staan? Belangrijk om te weten is dat de maling van je koffiebonen je kop koffie kan maken of juist kan breken. Er zijn ontelbaar veel verschillende koffiemalers beschikbaar met elk zijn eigen kwaliteiten en toepassingen. De keuze van een goede maler is dus een onmisbare factor wanneer je de perfecte koffie wilt zetten.

Waar het natuurlijk makkelijker lijkt om de koffie voor je te laten malen, is dit uiteindelijk niet de beste keuze om het beste uit je bonen naar boven te halen. Ook al beschik je over de beste apparatuur en de lekkerste bonen, met de verkeerde maling bereik jij nooit een perfecte espresso.

Waarom investeren in een eigen koffiemolen?

Een eigen koffiemolen voelt mogelijk als een overbodige luxe, maar of je nou een beginneling bent of een echte connaisseur, een koffiemolen maakt je leven (je koffie) beter. Een van de belangrijkste redenen hierachter is dat gemalen koffie niet lang vers blijft. Wanneer de bonen gemalen worden komt er zowel CO2 vrij als een conserveringsmiddel dat van nature in bonen zit. De aromatische oliën in de koffie oxideren versneld door het contact met de lucht. Dit betekent dat je veel aroma’s en daarmee veel smaak verliest.De fijnheid van de maling is daarnaast van belang wanneer je wilt spelen met verschillende zetmethoden. Elke bereiding vraagt namelijk om een andere maling. Voor een espressomachine gebruik je een hele fijne maling en voor een cafetière mag het juist een grove korrel zijn. Wanneer jij je eigen maler thuis hebt, kan je de bonen die je lekker vindt voor meerdere zetmethodes malen.

Wat voor maler heb je nodig?

Wanneer je een maler gaat aanschaffen zijn er meerdere vragen die je jezelf moet stellen; hoeveel geld wil je uitgeven? Hoe zet je je koffie? En voor hoeveel personen zet je koffie? Waar wij groot fan zijn van handmolens, is dit niet voor elk moment even geschikt. Een handmolen is over het algemeen relatief goedkoop. Daar tegenover staat dat het meer spierkracht en energie vergt. Prima als je bonen gaat malen voor één kop koffie, maar wanneer je koffie moet zetten voor de hele familie draai je jezelf al snel een blessure in. Groot voordeel van een handmaler is wel dat je hem overal mee naartoe kan nemen, dus kan jij niet zonder een lekker bakkie pleur op vakantie? Ons advies: De Hario Skerton Pro handmaler. Een elektrische bonenmaler is relatief gezien weer wat prijziger en kent vele soorten en maten. Ben je een hardcore espresso drinker of zet jij graag voor iedereen koffie? Sla dan de handmolen over en ga voor een elektrische maler. Zo heb jij in een rap tempo je bonen gemalen. Ons advies: Baratza Encore of Baratza Sette.

Wil je de producten bekijken? Of ontvang je graag meer advies? Kom dan gezellig langs in onze winkel.

De beste handmaler

De Comandante, de handmaler waar elke barista of koffieliefhebber fan van is! Niet voor niets wordt deze handmaler gezien als de beste in de koffiewereld.