''Gratis verzending op alle bestellingen vanaf €30,- (NL)’'

Recepten met Cascara

de schil van de koffiebes als siroop

Cascara is het schilletje van de koffiebes en daarmee zijn heel wat recepten te bedenken! Het is een bijproduct van de koffieproductie: nadat de koffiebes is geplukt, wordt deze verwerkt (ongewassen en gewassen). De verpulverde schil wordt vaak weggegooid omdat normaal alleen het binnenste zaadje, de koffieboon, nodig is. Maar je kan de schil ook gebruiken, deze bevat namelijk levendige fruittonen en een complexe zoetheid. Zie hieronder wat je er allemaal mee kunt doen.

Ingrediënten

  • 2,5 liter water
  • 1 kg rietsuiker
  • 200 gr Cascara
  • Eetlepel nootmuskaat
  • Eetlepel kaneel
  • 8 grote plakken gember
  • Het sap van 1 citroen

Bereidingswijze:

Gooi alle ingrediënten in een grote pan en laat voor ruim 2 uur inkoken tot het een siroop wordt. Vul een glas met ijsklontjes een flesje (20 cl) tonic. Schenk hier 20 ml cascara siroop bij en serveer met een schijfje citroen of sinaasappel.

Meer Cascara recepten

Cascara siroop

Houd je niet zo van de bittere smaak van tonic? Maak dan een verfrissende cascara siroop, met ijsblokjes en bruiswater. Gebruik het recept hierboven, maar in plaats van tonic gebruik je bruiswater. Roer het drankje en garneer deze met een schijfje citroen of sinaasappel.

Cascara thee

Een veel gedronken drankje van cascara is natuurlijk: thee. Je kan met de koffiebesjes een heerlijke zoete thee trekken. Smaken verschillen, dus test vooral zelf hoeveel cascara je wilt gebruiken voor het gewenste effect. Begin bij ongeveer 15 gram voor een liter. Vanuit daar kan je je dosering aanpassen naar wens.

Cascara cocktails

Dit moest natuurlijk ook getest worden: een cocktail met cascara! We kunnen je vertellen, geen slecht idee. Hier heb je natuurlijk ook de siroop uit bovenstaand recept voor nodig.Cascara VodkaVul een glas met ijsblokjes en 20 ml vodka, mix met 30 ml tonic en 30 ml cascara siroop. Garneer met een kaneelstokje en een schijfje sinaasappel.Cascara RumVul je shakebeker met ijs en vul met 30 ml donkere rum, 30 ml citroensap en 30 ml cascara siroop. Shake het mengsel en schenk uit door een zeef. Garneer met een schijfje citroen.Geen zin om zelf te brouwen? Kom dan langs onze bar voor een verfrissende cascara tonic!

Cascara proeven?

Kom gezellig langs in één van onze bars!